Priprava pacienta za preiskave iz področja reprodukcijske endokrinologije

  weblogo2png ESTRADIOL, FSH, LH – priporočen čas odvzema krvi je med 3. in 5. dnem ali med 13. in 15. dnem menstrualnega ciklusa, oz. odvisno od diagnoze. Priporočljivo je da pacient 48 ur pred odvzemom ne zaužije steroidov, zdravila za bolezni ščitnice, estrogene, ACTH ali gonadotropinov oz. je priporočljiv posvet z zdravnikom. Za preiskavo ni potrebno biti tešč!

 

  weblogo2png PROLAKTIN – Priporočen čas odvzema krvi je zjutraj,3 – 4 ure potem ko se zbudite. Pacient mora biti tešč in mirovati mora vsaj 30 min pred odvzemom krvi.

 

  weblogo2png PROGESTERON - priporočen čas odvzema krvi je med 20. in 23. dnem menstrualnega ciklusa. Priporočljivo je da pacient 48 ur pred odvzemom ne zaužije steroidov, zdravila za bolezni ščitnice, estrogene, ACTH ali gonadotropin. oz. je priporočljiv posvet z zdravnikom. Za preiskavo ni potrebno biti tešč.

  weblogo2png ANDROSTENDION -  priporočen čas odvzema krvi je zjutraj do 10.30 ure. Za preiskavo ni potrebno biti tešč!

 

 weblogo2png DHEAS - priporočen čas odvzema krvi je zjutraj do 10.30 ure. Za preiskavo ni potrebno biti tešč. Priporočljivo je da pacient 48 ur pred odvzemom ne zaužije steroidov, zdravila za bolezni ščitnice, estrogene, ACTH ali gonadotropin. oz. je priporočljiv posvet z zdravnikom. Za preiskavo ni potrebno biti tešč!

 

  weblogo2png TESTOSTERON – Priporočen čas odvzema krvije zgodaj zjutraj, tako za moške kot za ženske. Za preiskavo ni potrebno biti tešč!

  weblogo2png AMH – Ni odvisen od dneva menstrualnega ciklusa in za preiskavo ni potrebno biti tešč!