VITAMIN D- SONČNI VITAMIN

Vitamin D je že dolgo znan kot sončni vitamin, ki pomaga ohranjati naše kosti močne. V zadnjih letih je prišlo do ugotovitev, da igra veliko širšo vlogo v našem splošnem zdravju.

Nedavne študije kažejo, da je pomanjkanje vitamina D povezano s povečanim tveganjem za številne kronične bolezni, vključno s sladkorno boleznijo, rakom, srčno-žilnimi, avtoimunskimi in nevrološkimi boleznimi. Povzroči lahko tudi rahitis pri otrocih, osteomalacijo pri odraslih ter osteoporozo. Pri starejših pomanjkanje vitamina D lahko pripelje do povečanega tveganja za kognitivni upad in demenco.

Po vsem svetu se ocenjuje, da približno 1 milijarda ljudi nima ustreznih ravni vitamina D, da bi naše telo pravilno delovalo. Poleg pravilne prehrane in izpostavljenosti soncu, je velikokrat potreben tudi dodatek vitamina D, da se doseže optimalna raven le tega.

 Vitamin D za svoje delovanje potrebuje zadostne količine magnezija.

Če ima oseba v organizmu premalo magnezija, je  vitamin D neučinkovit.

Ugotovljeno je, da je magnezij daleč najpomembnejši mineral v telesu, vendar pa milijoni vsak dan trpijo zaradi pomanjkanja magnezija, ne da bi to sploh vedeli. Prvi znaki pomanjkanja magnezija so: krči v nogah, bolečine v nogah, trzanje mišic, izguba apetita, slabost, bruhanje, utrujenost in šibkost. 

Pomembno je, da poznate in spremljate svoje ravni vitamina D in magnezija za optimalno zdravje, preden vas odstopanja pripeljejo do resnejših stanj.

V BioLabu verjamemo, da je preventiva ključ do dolgega in zdravega življenja. 

Vabimo vas, da opravite pregled ravni vitamina D in magnezija še danes! 

Skupaj lahko poskrbimo, da bodo vaši vitamini in minerali vedno v ravnovesju.

Naj bo vaše zdravje naša prioriteta!

 Čakalnih vrst nimamo.

Vaš BioLab!