VITAMIN D - Sončni vitamin


Vitamin D je že dolgo znan kot sončni vitamin, ki pomaga ohranjati naše kosti močne. V zadnjih nekaj letih smo se naučili, da igra veliko širšo vlogo v našem splošnem zdravju. Nedavne študije kažejo, da je pomanjkanje vitamina D povezano s povečanim tveganjem za številne kronične bolezni, vključno s sladkorno boleznijo, rakom, srčno-žilnimi, avtoimunskimi in nevrološkimi boleznimi. 

Po vsem svetu se ocenjuje, da približno 1 milijarda ljudi nima ustreznih ravni vitamina D in 64 odstotkov populacije nima ustreznih količin, da bi naše telo pravilno delovalo. Dodatek je pogosto potreben poleg pravilne prehrane in izpostavljenosti soncu, da se dosežejo optimalne ravni. Vitamin D za svoje delovanje potrebuje zadostne količine magnezija. Če imate premalo magnezija, je tudi vitamin D neučinkovit. 

Ugotovljeno je, da je magnezij daleč najpomembnejši mineral v telesu, vendar pa jih milijoni vsak dan trpijo zaradi pomanjkanja magnezija, ne da bi to sploh vedeli. Prvi znaki pomanjkanja magnezija so: krči v nogah, bolečine v nogah, trzanje mišic, izguba apetita, slabost, bruhanje, utrujenost in šibkost. Ker se pomanjkljivost nadaljuje in / ali poslabša, simptomi vključujejo, vendar niso omejeni na: otrplost, mravljinčenje, napade, osebnostne spremembe, nenormalne srčne ritme in koronarne krče. 

Pomembno je, da poznate in spremljate svoje ravni vitamina D in magnezija za optimalno zdravje, preden pride do resnejših stanj. 

Pomlad prihaja, pridite še vi preveriti svoje ravni vitamina D in magnezija še danes. Čakalnih vrst nimamo. 

Vaš BioLab!