BIOLAB - Stres paket

 

Ta paket preiskav omogoča, da odkrijete kako stres vpliva na vaše življenje in ali ste pod kroničnim stresom. 

Stres je naraven odziv telesa na dogodke, ki vas ogrožajo. Namen stresnega odziva je, da vas ščiti pred nevarnostmi. Stresni odziv tudi pomaga, da se uspešno soočate z dnevnimi obveznostmi. Po določenem času se lahko zgodi, da vam stres ne pomaga več, temveč postane grožnja vašemu zdravju, počutju, produktivnosti, odnosom z drugimi in kakovosti življenja.

Dolgotrajna izpostavljenost stresu lahko vodi do resnih zdravstvenih težav. Kronični stres namreč podre skoraj vse sisteme ravnotežja v telesu, s tem pa dvigne krvni tlak, oslabi imunski sistem, poveča tveganje za srčni napad in kap, dodatno poslabša neplodnost, pospeši staranje ipd. Lahko pride tudi do možganskih sprememb in poškodb ali anksioznosti in/ali depresije. 

Pri kronični obliki stresa raven kortizola ostaja dlje časa nenaravno visoka, kar vodi do številnih motenj in okvar, kot so: težave s ščitnico, hipoglikemija, katabolizem oziroma izguba mišic, izguba kostne mase, povišan krvni tlak, dovzetnost za bolezni oziroma okužbe, debelost (nabiranje maščobe predvsem v predelu trebuha).  


Redna cena: 98,19 €
Cena paketa s 10% popustom: 88,40 €